دکتر حسن شفیعی عضو هیئت علمی دانـشگاه

روان شناسی بالینی، روان شناسی شناختی، علوم شناختی، روان شناسی سلامت
 
اسید فولیک از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.
ساعت ۱٢:٠٩ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٢/٢/٩ : توسط : دکتر شفیعی

آلزایمر رایج‌ترین شکل زوال عقل است. علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و به‌تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه‌گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد

پنج درصد جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالیست که ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در همین گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف رنج می‌برند.

مطالعات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان می دهد که اسید فولیک از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.

برای انجام این تحقیق ۹۶۵ فرد میانسال که هیچ نشانه‌ای از زوال عقل (دمانس یا آلزایمر) نداشتند، انتخاب شدند. رژیم غذایی و میزان دریافت ویتامین های گروه B در این گروه به مدت ۷ سال مورد بررسی قرار گرفت. در پایان این دوره، ۱۹۲ نفر به آلزایمر مبتلا شده بودند.

نتایج نشان داد در گروهی که بیشترین میزان اسید فولیک را دریافت کرده بودند، خطر ابتلا به  آلزایمر، ۵۰ درصد کمتر از سایر افراد بود.

متخصصان معتقدند که ویتامین های گروه B به ویژه  اسید فولیک، ویتامین B6 و B12 ترکیبی به نام هوموسیستئین را در خون کاهش داده و به این ترتیب مانع از تخریب سلول‌های عصبی می شوند.

اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است که نقش مهمی در سلامت و پیشگیری از بیماری ها ایفا می کند.

مصرف مقادیر کافی این ویتامین از دوران جنینی تا سالمندی ضروریست. متخصصان به مادران توصیه می کنند قبل از شروع بارداری و پس از آن از مکمل های اسید فولیک استفاده نمایند، زیرا کمبود این ویتامین منجر به نقص لوله عصبی جنین می شود. بر اساس مطالعه اخیر، مصرف اسید فولیک در دوران میانسالی و سالمندی نیز به دلیل پیشگیری از آلزایمر ازاهمیت بالایی برخوردار است.