دکتر حسن شفیعی عضو هیئت علمی دانـشگاه

روان شناسی بالینی، روان شناسی شناختی، علوم شناختی، روان شناسی سلامت
 
ارتباط تازه بین حس چشایی و افسردگی
ساعت ٩:٢٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٢/٧/٢۱ : توسط : دکتر شفیعی

دانشمندان انگلیسی در تحقیقات اخیر خود نشان دادند آزمایش حس چشایی می تواند به تشخیص افسردگی کمک کند. به گفته این محققان، حس چشایی توسط دو ماده شیمیایی سروتونین و نورآدرنالین که در مغز تولید می شود، تغییر می یابد و افزایش میزان این مواد در خون می تواند منجر به افسردگی شود. از آنجا که این دو ماده به طور متفاوتی حس چشایی را تحت تأثیر قرار می دهند، آزمایش حس چشایی می تواند به طور بالقوه دلیل بیماری را نشان دهد. بر اساس تحقیقات دانشگاه بریستول که در مجله نوروساینس به چاپ رسیده، افزایش میزان سروتونین می تواند حساسیت به طعم شیرین و تند را افزایش دهد و از سوی دیگر، افزایش سطح نورآدرنالین نیز حساسیت به طعم ترش و تند را افزایش می دهد. دکتر لوسی دونالدسون، مجری این سلسله تحقیقات می گوید: «امیدواریم آزمایش حس چشایی در افراد افسرده به ما نشان دهد کدام یک از این دو ماده شیمیایی، بیماری آنها را تحت تأثیر قرار داده است.»